By May 16, 2016 0 Comments Read More →

WordPress tags in artikelen boosten jouw seo

Zodra je een artikel gaat schrijven staat er in de rechter kolom ‘tags’. Je weet dat het een functie heeft en dat je er korte zoekwoorden in kunt verwerken. Toch vraag je je af hoe je het beste deze WordPress tags kunt inzetten voor een beter SEO resultaat. 

Om eerlijk met je te zijn wist ik in het begin ook niet veel van tags en hoe ik deze het beste kon gebruiken. Ik gebruikte ze,  maar deed tegelijkertijd ook maar wat. En net als mij, vele anderen. En ze vragen zich allemaal het zelfde af:

  • Wat zijn deze WordPress tags nu echt?
  • Wat voor voordeel geven ze mijn website?
  • Hoe gebruik ik ze op de juiste manier?

Wat een geluk dat jij op dit artikel gestuit bent. Na het lezen van dit artikel is het je volledig duidelijk geworden en kun je de WordPress tags op de juiste manier inzetten en weet je wat ze echt zijn.

wordpress tags wolk

Wat zijn WordPress tags nu echt?

Een tag is simpel gezegd een label of zoekwoord die je toewijst aan jouw artikel. 

Zijn ze hetzelfde als zoekwoorden? De zoekwoorden die je gebruikt voor de SEO voor jouw artikel? JA en NEE

Jouw tags kunnen hetzelfde zijn als je hoofd-zoekwoord voor je artikel, maar je kan ook veel dieper gaan  met je tags, terwijl je gelimiteerd bent tot één hoofd-zoekwoord voor je artikel. Je kunt het natuurlijker maken voor de lezer. Wel moet je artikel geoptimaliseerd zijn voor de zoekwoorden die je gebruikt.

Wanneer je tags aan je artikel toewijst (rechterkolom van je artikel), dan vertel je eigenlijk aan je blog dat er automatisch een pagina wordt gemaakt gelinkt aan de tag. Ik overweeg deze tags voor dit artikel:

wordpress tagsDus, ter aanvulling op het artikel, worden er automatisch 3 pagina’s toegevoegd, getiteld:

  • Wat zijn tags
  • Tags seo
  • Zoekwoord optimalisatie

Het lijkt erop alsof je veel dingen dubbelop aan het doen bent. Tenminste daar was ik bang voor, om het overzicht kwijt te raken, want het was zoveel. En dan is er de angst voor dubbele content, want dat is hoe Google het ziet als er verschillende wegen zijn naar dezelfde content.

Jouw artikel kan bijvoorbeeld gevonden via je homepagina, de categorie, archieven – bij maand, dag, jaar, etc. Als lezer heb je door dat het nog steeds hetzelfde artikel is, en er is geen probleem in het feit dat je het op verschillende manieren kan vinden.

Terug naar de WordPress tags. Je zou verwachten dat een tag simpelweg een nieuwe route naar dezelfde inhoud creëert.

FOUT

Om dit verder uit te leggen, leg ik je de voordelen uit van de tags.

Wat voor voordeel geven ze mijn website?

Wanneer je tags gebruikt, creëer je meteen nieuwe pagina’s voor je blog, die volledig indexeerbaar, doorzoekbaar, en beoordeelbaar zijn. In andere woorden, je maakt extra content die extra bezoekers kunnen opleveren.

De magie gebeurt echt, wanneer je start met het gebruiken van dezelfde tags keer op keer. Op die manier, start jij met het sturen van meer link juice naar de tag pagina’s, die weer op hun beurt belangrijker worden zover het van belang is voor zoekmachines en hopelijk scoren ze hoger.

En het mooiste van dit is, dat je slechts de juiste WordPress tags hoeft toe te voegen, meer niet… De rest wordt voor je gedaan.

labels

Hoe gebruik ik ze op de juiste manier?

Tot slot is het van belang dat je weer hoe je de tags op de juiste manier kunt gebruiken. Ik heb hiervoor een viertal tips voor je klaar staan:

  1. Onderzoek je WordPress tags. Zorg dat je weet welke zoekwoorden je hiervoor wilt gebruiken, zoals je ook je hoofdzoekwoord achterhaalt.
  2. Gebruik dezelfde tags continu, mits deze aansluiten op je artikel
  3. Vermijd dubbele content. Dit kun je doen door zelf samenvattingen te schrijven voor je artikelen, zodat lezers een hint krijgen over wat ze lezen, in plaats van meteen een volledig artikel zien.

Meer is er eigenlijk niet over tags te vertellen. Je weet nu hoe je WordPress tags op de juiste manier kunt gebruiken en wat het effect ervan is. Wat ga jij veranderen?

 

Ik deel:
Posted in: Tutorial

About the Author:

Na vele jaren online mijzelf te ontwikkelen, door de vele zoektochten naar de antwoorden om weer verder te kunnen, vond ik het tijd om anderen een zoektocht te besparen. Om het startpunt te worden voor verheldering, groei en kennis. Het platform waar kennis gebundeld is en je gemakkelijk in contact komt met nieuwe verfrissende ideeën. Op jouw site!

Post a Comment