By October 25, 2015 0 Comments Read More →

Top 10 noodzakelijke plugins zonder investering

Er is zoveel informatie over plugins. Welke plugins heb je eigenlijk nodig voor je website. Je ziet door de bomen het bos niet meer. En ik kan mij heel goed voorstellen dat jij als (startende) online ondernemer, geen behoefte hebt aan lijsten van de beste 50 plugins of de beste social media plugins. Je wilt gewoon direct aan de slag kunnen gaan met een goede basis.

En wanneer je vast loopt op een bepaald onderwerp, dan wil je gewoon dat je zelf op onderzoek kan gaan naar wat bij jou past. De basis van standaard plugin is het belangrijkste om te starten. Die geef ik je hier. Uiteraard kun je naar eigen inzicht plugins toevoegen wanneer nodig. Ik werk sowieso met deze top 10 noodzakelijke plugins wanneer ik geen investering maak voor een expert website. Ze zijn onderdeel van een expert website zonder te veel investeringen. Met expert website doel ik op een website dat meer is dan de weergave van een bedrijf. Het draait om interactie, artikelen schrijven en sociale media. Het is een online business.

Zorg dat je iedere plugin download en op je computer opslaat in een map. Zo kun je bij elke website je lijstje plugins gemakkelijk uploaden en installeren.

seo plugin yoast

#1 SEO plugin

Elke WordPress website heeft een SEO plugin nodig. Zelf werk ik graag met Yoast. Dit is een simpele en duidelijke plugin die het meeste werk voor je doet. Je hoeft zelf enkel de lege velden in te vullen. Bij iedere pagina of post die je schrijft, geeft deze plugin je meteen de mogelijkheid om het artikel te optimaliseren voor de zoekmachines. Je krijgt een preview te zien hoe je pagina in de zoekresultaten van Google wordt weergegeven. Op die manier maak je SEO jezelf goed eigen. En het mooiste van deze plugin is, hij is gratis.

Voor de meer geavanceerde WordPress gebruiker, je kunt ook met deze plugin de sociale media activeren, XML sitemaps installeren en broodkruimels (breadcrumbs). Wanneer je besluit om de Premium versie aan te schaffen, dan heb je zelfs de mogelijkheid om ter stond een 404 redirect op te zetten en dit als ‘fixed’ op te geven bij Google, support en tutorial video’s.

analytics plugin yoast

#2 Google Analytics

Je kunt niet meer om Google Analytics heen om daar je kennis mee op te doen om je website te analyseren. Wanneer je de SEO plugin van Yoast hebt geïnstalleerd, zal deze meteen aanbevelen dat je ook Google Analytics for WordPress download, gratis.

Het installeren van Analytics op je website wordt je heel gemakkelijk gemaakt. Je kunt in een dropdown menu jouw Analytics pagina selecteren en je bent klaar. Je kunt beginnen met het tracken van foutpagina’s, zoekresultaten en het opzetten van specifieke rapporten. Deze plugin zorgt ervoor dat je in de Analytics resultaten jouw 404 pagina’s kunt vinden. Dan kun je ze handmatig weer verhelpen.

Als je de 404 pagina’s gemakkelijk wilt opsporen en direct wilt verhelpen wanneer het aankomt op de zoekresultaten? Dan is de Premium versie van Yoast wat je zoekt. Daarmee wordt automatisch het .htaccess bestand aangepast, je kunt 404 meldingen meteen aanpassen en wanneer je op een 404 pagina bent, wordt er een knop toegevoegd aan je WordPress balk waardoor je meteen een redirect kunt opmaken. Je hoeft er niet langer handmatig naar te zoeken en door deze plugin wordt je website niet trager. Het overwegen waard.

tiny mce advanced plugin

#3 Opmaak mogelijkheden tekst

Om je tekst zo veel mogelijk opmaak mogelijkheden te geven, is er TinyMCE advanced. Je kunt je eigen editor menu vorm geven waar je mee wilt werken als je een tekst gaat schrijven voor de website. Je kunt er ook tabellen mee maken, een font kiezen en/of een font size. Of het toevoegen van een horizontale lijn om een scheiding te maken. Je kunt het menu gaan personaliseren.

Zonder Tiny MCE heb je een kaal editor balk van WordPress. Weinig poeha, terwijl je een soort van word opmaak wilt gebruiken. Je wilt mogelijkheden om je tekst naar jouw hand op te kunnen maken om contact te krijgen met de bezoeker. Tiny MCE doet het werk voor je, dus:

Ga van:

editor WP

Naar:

editor tiny MCE

contact form plugin

#4 Contact formulier

Je kent ze wel, de formulieren waar je een bericht kunt sturen naar een persoon. Je vult dan je naam in, email adres en je bericht zelf en klikt op versturen. Dat is de simpele versie, maar je kunt ook een ander formulier aanmaken voor bijvoorbeeld het verzamelen van testimonials. Dan maak je checkboxes, invulvelden en/of dropdownmenu’s. Je kunt het zo gek niet bedenken of je maakt het met Contact Form 7. De meeste websites maken gebruik van formulieren op een geschikte wijze, passend bij hun doelstellingen.

Formulieren binnen Contact form 7, kun je aanpassen naar datgeen wat jij nodig hebt. Het werkt simpel, binnenkomende emails zijn gemakkelijk te lezen en kun je zelf vorm geven. En als je na installatie het gevoel krijgt dat het allemaal teveel is, begin dan klein en makkelijk. De rest pak je dan zo op. Het is net als met al het andere dat nieuw is, er is een leer-curve. Als je klaar bent met je eerste formulier, dan is kun je het plaatsen door middel van een shortcode op de pagina en/of het artikel. Vergeet nimmer om je formulier zelf eerst uit te testen of je inderdaad alles goed hebt staan. Daarnaast integreert Contact Form 7 goed met andere plugins als Askimet.

Contact Form 7 zorgt er voor dat je basis HTML beheerst. En daarmee bedoel ik ook echt de basis. Als je namelijk naar het formulier kijkt, begrijp je al snel hoe je de HTML dient te gebruiken in je formulier en in je email die je ontvangt. Deze basis HTML is juist goed om te beheersen voor iedere online ondernemer, omdat je dit ook weer kunt toepassen in Widgets en je Editor. Zo kun je teksten op een ander niveau optimaliseren.

display widgets plugin

#5 Pagina’s optimaliseren

Aangezien ik met geweldige premium themes werk, installeer ik deze plugin standaard op mijn websites. Met behulp van Display Widget kan ik namelijk zelf bepalen welke widget op welke pagina zichtbaar is of juist niet zichtbaar. Heb je zelf een ander thema, dan alsnog komt deze plugin van pas. Zo kun je zelf bijvoorbeeld de sidebar beheren. Wat wil je op welke pagina wel zichtbaar hebben en wat niet. Zo heb je nog meer controle over de looks van je website.

Denk aan een ander inschrijfformulier of advertentie bij bepaalde pagina’s en/of artikelen. Of juist geen weergave van de categorieën van jouw artikelen op pagina’s en slechts bij je artikelen zelf. Door het testen van bepaalde veranderingen, kun je jouw website optimaliseren en bezoekers beter leiden naar de doelen die je stelt voor hen. Een onmisbare plugin.

add to any plugin

#6 Sociaal delen

Je wilt graag dat jouw informatie door anderen wordt gedeeld en zo meer in het zicht komt van mensen die je anders niet had bereikt. Er zijn veel van dit soort plugins, alleen werken ze niet allen naar mijn tevredenheid. Sommige zitten over de tekst heen of zijn niet goed geplaatst, waardoor er stukken tekst wegvallen of zelfs van het sociale media blok zelf. Maar add to any heeft daar geen last van. Deze plugin doet wat je ervan verwacht. Je hebt de floating sociale media bar en op de mobiel heb je onder aan je post de mogelijkheid om te delen.

Deze plugin kan je zeer goed naar wens aanpassen, gemakkelijk in gebruik en je kunt een enorm groot aantal sociale media toevoegen. Gebruik enkel de sociale media die je nodig hebt, aangezien je er zelf ook gebruik van maakt. Ga niet buitensporig toevoegen, want dat biedt geen waarde op het lange termijn. Verdiep je eerst in een sociale media die je nog niet beheerst om deze toe te voegen.

Add to Any geeft sociale gegevens door aan media6degrees, een derde partij. Dit kan je tegengaan door in de “additionele opties” deze code in te voegen:

var a2a_config = a2a_config || {};
a2a_config.no_3p = 1;

Veel sociale plugins werken samen met 3de partijen voor marketingdoeleinden. Add to any heeft in ieder geval de optie om dit ongedaan te maken. De plugin is gratis te installeren en te gebruiken, dus je kunt er ook niet een premium plugin behandeling van verwachten.

related posts plugin

#7 Aanbevolen artikelen

Jammer genoeg is de grote speler op dit gebied gestopt. Gelukkig ben ik een alternatief tegen gekomen waar ik erg tevreden mee ben, namelijk related posts by zemanta. Als online ondernemer die artikelen schrijft, kun je niet zonder het aanbevelen van een volgend artikel. Je wilt namelijk dat de bezoeker doorklikt en op jouw website de informatie gaat zoeken die deze nodig heeft.

Zemanta presenteert gerelateerde artikelen op een mooie manier. Je hebt verschillende looks om uit te kiezen. Een echte aanrader. Daarnaast bieden ze je ook de optie om artikelen van andere Zemanta gebruikers te presenteren. Op die manier deel je het verkeer met elkaar. Volgens hun eigen statistieken vergroot dat je bezoekersaantal met 10%.

Extra features van deze plugin zijn de mogelijkheden om gerelateerde artikelen handmatig te plaatsen door de code in te voeren (<?php wp_related_posts()?>), het uitsluiten van bepaalde categorieën, weergeven in de footer, het aantal artikelen kiezen, en nog meer. Een echte aanrader voor als je artikelen schrijft op je website.

rename wp login plugin

#8 Jouw inlogurl

Veel beginnende WordPress gebruikers staan er niet bij stil dat iedere WordPress website als inlogurl [domein.nl/wp-admin] is. Met andere woorden kan een wildvreemde (of bekende) proberen op je site in te loggen. Ook als je WordPress installeert laten de meeste mensen het woord ‘admin’ staan, waardoor de meeste pogingen om in te loggen gedaan worden met ‘admin’ als inlognaam. Gelukkig kun je dit oplossen door rename wp login te installeren. Je verandert dan je inlogurl (wp-admin) in een url naar keuze. Zorg er wel voor dat deze url niet een vanzelfsprekende url is en dus als pagina kan worden aangezien. Stel je voor dat mensen per ongeluk op je inlog pagina terecht komen.

Het is in ieder geval de eerste stap in een goede bescherming. Er zijn nog veel meer tips om je website te beveiligen, maar laat ik je daar nu niet mee vervelen. Als je de inlog URL hebt aangepast, vergeet dan niet dat je inlognaam niet ‘admin’, maar een aangepaste naam. Admin, administrator of root is zo voor de hand liggend.

Zorg ook voor een sterk wachtwoord voor je website. Daar zijn mooie tools voor. Maak gebruik van deze password generator en je weet zeker dat jouw wachtwoord sterk en veilig is.

ultimate nofollow plugin

#9 Niet in de zoekresultaten

Er zijn pagina’s waarvan jij niet wilt dat deze in de zoekresultaten komen. Denk aan ‘dankjewel’ pagina’s na het inschrijven op je emaillijst of een url van jouw ebook. Deze pagina’s kun je uitsluiten van de zoekresultaten met behulp van ultimate noindex nofollow tool ii. Zo ook je inlogpagina, wel zo prettig. Het werkt simpel en is doeltreffend. Zo optimaliseer je de SEO van jouw website en bescherm je pagina’s waar nodig.

login lockdown plugin

#10 Beperkte login pogingen

Standaard heb je onbeperkte mogelijkheden om in te loggen op je WordPress website. Hackers kunnen hier misbruik van maken door een script erop los te laten met verschillende combinaties om in te loggen en zo jouw inloggegevens te kraken. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van de plugin Login Lockdown. Wanneer je na de ingestelde pogingen faalt, kun je er een tijdsperiode op zetten voordat je weer kunt inloggen. Ik raad je zeker aan om deze in te installeren. Een belangrijk stuk basis veiligheid voor de website naast de aangepaste inlog URL.

Top 10 noodzakelijke plugins

Top 10 noodzakelijke plugins

Dit is mijn top 10 noodzakelijke plugins die ik huidig gebruik voor expert websites wanneer ik een investering niet zou kunnen maken. Iedere startende online ondernemer wil ergens beginnen. Vaak met zo min mogelijk kosten. Dit begin is naar mijn mening sterk om mee te werken. Het hakt knopen door. Vanuit deze start kun je jezelf verder gaan ontwikkelen.

Uiteraard ben ik nieuwsgierig naar welke plugins jij installeert en wat jouw voordeel daarmee is? Wat vind je van deze lijst voor een sterke basis voor een beginnende online ondernemer zonder investering?

Ik deel:
Posted in: Webbouw

About the Author:

Na vele jaren online mijzelf te ontwikkelen, door de vele zoektochten naar de antwoorden om weer verder te kunnen, vond ik het tijd om anderen een zoektocht te besparen. Om het startpunt te worden voor verheldering, groei en kennis. Het platform waar kennis gebundeld is en je gemakkelijk in contact komt met nieuwe verfrissende ideeën. Op jouw site!

Post a Comment